ASBEST-DOCUMENTAIRE GEPRESENTEERD

14 JUNI 2017 UPDATE

Inmiddels is de documentaire door veel mensen in Suriname en nederland bekeken en een aantal mensen maakt zich ernstig zorgen.

Via deze link kunt u de documentaire bekijken:

 

Inmiddels heeft de Stichting MilieuWatch Suriname contact gehad met de technische Faculteit van de Anton de Kom Universiteit over een samenwerking. Daardoor ontstaan er mogelijkheden om beter te onderzoeken waar asbest in Suriname voorkomt en hoe het asbestprobleem moet worden aangepakt.

—————————————————————————————————————–

5 APRIL 2017

Persvertegenwoordigers van Suriname kregen op 5 april de primeur van de documentaire “ASBEST IN SURINAME”. De opnames zijn gemaakt in Paramaribo, voornamelijk¬†in een voormalig jeugdopvanghuis dat nu illegaal bewoond wordt door gezinnen die geen andere woon- of verblijfplaats hebben.

In de film komen aan het woord MilieuWatch woordvoerder en gezondheidsvoorlichter Wil Codrington, MilieuWatch voorzitter en advocaat in Paramaribo Humphrey Schurman en Eric Wekker, asbestdeskundige.

 

De pers heeft met veel belangstelling kennis genomen van de documentaire en na afloop ontstond er een boeiende discussie over de verschillende aspecten die in de film aan de orde komen.

Als eerste werd aan de heer Parsan, directielid van sponsor FATUM een bloemetje en de hartelijke gelukwensen aangeboden ivm het 135-jarig bestaan!

 

 

Voorzitter Schurman  leidt de documentaire in.

 

 

 

Er wordt aandachtig gekeken naar de documentaire “ASBEST IN SURINAME”